John Degenkolb wint Gent-Wevelgem, sterke Stijn Devolder

© BELGA
Redactie KW

John Degenkolb heeft Gent-Wevelgem gewonnen. De Duitser haalde het voor Démare en Sagan. Belgisch kampioen Stijn Devolder werd pas op een kilometer van de meet ingelopen door het peloton.

Gent-Wevelgem kende door het mooie lenteweer een gesloten koersverloop. Een valpartij in het peloton, net voor de tweede passage over de Kemmelberg, zorgde echter voor de nodige verbrokkeling. Na de passage door het Heuvelland zonderde zich uiteindelijk een peloton van 50-60 renners af, met daarbij alle grote namen.

Het was Stijn Devolder die in volle finale de aanvalstrom luidde, samen met de Zwitser Sylvain Dillier en de Spanjaard Andrey Amador. Pas op één km van de streep werd een indrukwekkende Belgische kampioen ingehaald door een kolkend peloton, waaruit Andre Greipel en Tyler Farrar na een val wegvielen.

In de spurt toonde de Duitser John Degenkolb zich de snelste voor de Fransman Arnaud Démare en Peter Sagan. Sep Vanmarcke werd 4de, Tom Boonen 5de. Ook Tom Van Asbroeck (6de) en Jurgen Roelandts (10de) eindigden in de top tien.

“Ik ben klaar voor de Ronde en Parijs-Roubaix”, reageerde Devolder achteraf. “In Dwars door Vlaanderen en Harelbeke was ik ook al goed, maar toen zaten de omstandigheden tegen. Vandaag kende ik meer geluk. Tot twee km van de aankomst geloofde ik in onze kansen, maar het heeft niet mogen zijn.” Na afloop van Gent-Wevelgem gaat Devolder vanavond nog bijtrainen. “Mijn vader staat klaar met de derny. Ik zal nog serieus wat kilometers extra doen.”

Vanmarcke werd eerste Belg op de vierde plaats. “Ik was goed. Ik ben klaar voor de Ronde en Roubaix. Op de Kemmelberg heb ik me even getest, maar wegrijden was niet mogelijk met dit weer. Ik ben ook blij dat Lars Boom weer kan koersen. Vandaag was hij al goed. Het is nog twee weken tot Roubaix. Ik geloof dat hij tegen dan weer in orde kan zijn.” (TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier