Johan Vansummeren belt met echtgenoot van vrouw die hij zwaar aanreed

Redactie KW

Wielrenner Johan Vansummeren, zondag nog betrokken in een zwaar ongeval tijdens de Ronde van Vlaanderen, heeft de echtgenoot van de vrouw die hij aanreed, maandagavond gebeld.

Horrorbeelden waren het, die opdoken op Facebook: hoe de voormalige winnaar van Parijs-Roubaix aan een rotvaart tegen een nietsvermoedende toeschouwster aan knalde in de Ronde van Vlaanderen. Zij stond in Wielsbeke te midden van een vluchtheuvel, net als nog enkele andere wielerliefhebbers. Het peloton raasde voorbij, aanvankelijk langs één kant, plots gesplitst aan weerszijden. Vansummeren ging links noch rechts, maar rechtdoor. Een uitweg had hij niet meer, en de onfortuinlijke Marie-Claire Moreels evenmin. De vrouw van 65 kreeg de renner en zijn fiets over zich heen en ging hard tegen de straatstenen, om er roerloos te blijven liggen.

Ze werd in allerijl naar het ziekenhuis afgevoerd en verblijft er sindsdien in een coma. Haar toestand werd gisteravond nog altijd ‘kritiek, maar stabiel’ genoemd.

Lef en medeleven

Echtgenoot Philippe Reyntjens heeft dezer dagen amper tijd om te bekomen van de eerste shock. Maandag stond zijn telefoon al de hele dag roodgloeiend: vrienden en kennissen belden hem met hun medeleven en om hem een riem onder het hart te steken. En dan was er ‘s avonds nog dat compleet onverwachte telefoontje: van Johan Vansummeren. “Het getuigt van lef en medeleven dat hij me durft te bellen”, vindt de echtgenoot. “Niet veel anderen zouden hem dit nadoen. Het is een vriendelijke jongen, een echte gentleman.”

Wat er tijdens het naar verluidt erg goeie gesprek tussen de twee werd gezegd, houdt de man voor zich. “Dat is iets tussen Johan en mij. Maar in elk geval weet ik nu zeker dat hij een sympathieke gast is.”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier