Johan Museeuw: "Monument zo weinig mogelijk veranderen"

17/06/16 om 11:22 - Bijgewerkt om 11:28

"Je moet een monument zo weinig mogelijk veranderen naar parcours toe." Dat is de reactie van drievoudig winnaar Johan Museeuw op Antwerpen als nieuwe startplaats van de Ronde van Vlaanderen.

Johan Museeuw: "Monument zo weinig mogelijk veranderen"

Van monumenten moet je afblijven, vindt Johan Museeuw. © BELGA

"De nieuwe startplaats is voor de meeste mensen een verrassing", zegt Johan Museeuw. "Wellicht speelde het commerciële een belangrijkere rol dan het sportieve. Ik heb niets tegen Antwerpen, ik kom er graag eens om rond te wandelen, te shoppen en voor het culinaire. Maar als je moet kiezen tussen Antwerpen en Brugge en ze boden hetzelfde bedrag, dan zou je het normaal in Brugge houden. Als dan toch voor Antwerpen wordt gekozen, moeten centen toch op de een of andere manier hebben meegespeeld. Maar ik begrijp dat wel. De tijdsgeest is anders dan vroeger."

"Op sportief vlak betekent dit weinig. De eerste 100 km gebeurt er toch niets, behalve enkele vroege vluchters. Een pluspunt is wel dat de Muur van Geraardsbergen weer in het parcours wordt opgenomen. Te vroeg om een grote rol te spelen, maar het betekent toch weer iets. Vijf jaar geleden werd de aankomstplaats veranderd. Dat was toen een grotere aanpassing dan nu het geval zal zijn. Maar ook hier zullen we toch weer vertrouwd mee moeten raken." (HH)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!