Johan Museeuw haalt zwaar uit: “Wilfried Peeters wist alles over mijn dopinggebruik”

Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

In een interview met De Zondag haalt Johan Museeuw zwaar uit naar zijn oude ploegmakker Wilfried Peeters, huidig ploegleider van Etixx-Quickstep.

Wilfried Peeters koerste jarenlang aan de zijde van Johan Museeuw, o.a. bij Mapei-QuickStep in de jaren ’90. “Als je tien jaar bij elkaar slaapt, dan weet je alles van elkaar. Alles! Na mijn bekentenis (in 2007 over zijn dopingebruik, mlt) heeft hij mij de rug toegekeerd. Maar hij wist hoe de vork aan de steel zat. Je denkt op zo’n moeilijk moment een beroep te kunnen doen op je goede vriend, maar hij keert zijn rug om zijn positie bij Quick-Step te beschermen.”

Zondaars

“Ik heb altijd gezegd: als ik vijftig word, ga ik dit zeggen. Ik heb doping genomen omdat iedereen toen nam. Maar is het fair dat alleen ik en de anderen die bekenden zoals Armstrong en Boogerd nu als zondaars dienen?”

Op de vraag of Peeters ook doping pakte, antwoordt Museeuw afwijkend in De Zondag: “Dat is niet aan mij om te zeggen. Laat me zeggen dat in mijn tijd misschien twee procent geen epo pakte“.

Gedagvaard door Museeuw Bikes

Museeuw overschouwt ook even het leven na het wielrennen: “Ik heb alles meegemaakt in het wielrennen. Ik ben ook even zaakvoerder geweest van Museeuw Bikes, maar dat was veel minder mijn ding. Vandaag word ik door hen zelfs gedagvaard. Ze vragen anderhalf miljoen euro,” gaat De Leeuw verder. “Ze verwijten mij dat ze verlieslatend zijn. Maar het zijn zij die mij aan de kant gezet hebben en mij zelfs drie jaar niet betaald hebben.”

Hier lees je het volledige interview in De Zondag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier