Johan Jacobs wint bij junioren op de Superprestige

© COGHE GINO
Redactie KW

Johan Jacobs heeft zaterdag de slotmanche van de Superprestige in Middelkerke op zijn naam geschreven. De Zwitserse Belg (Lares-Doltcini) haalde het voor Belgisch kampioen Eli Iserbyt en Max Gulickx. De eindzege in de Superprestige stond al van vorige week vast en gaat naar Eli Iserbyt.

Pech voor Iserbyt bij de start in Middelkerke. De Belgische kampioen had problemen met zijn achterwiel en moest van de fiets. “Ik denk dat ik daar zeker toch zo’n 20 à 25 seconden tijd verloor”, klonk het na afloop. “Meteen was ik op achtervolgen aangewezen en dat kostte veel krachten.”

“Blij met deze zege”

Het was Johan Jacobs die uiteindelijk de sterkste bleek. Lange tijd reed hij in het gezelschap van Thijs Wolsink, maar in de voorlaatste ronde wist hij zich te ontdoen van de Nederlander. “Ik ben blij met deze zege”, klonk het na afloop. “Ik ben de laatste weken goed op dreef. Dit parcours ligt me en ik kon ook telkens over de balken springen. Dat was zeker in mijn voordeel vandaag. Telkens wanneer Eli wat dichter kwam, stak ik weer een tandje bij en zo bleef het gat tussen ons beiden bijna elke ronde hetzelfde.”

Eli Iserbyt

Iserbyt toonde zich tevreden met zijn tweede plaats. “Ik ging hier eigenlijk zelfs niet starten”, klonk het bij de West-Vlaming. “Ik ben de hele week ziek geweest, maar ik besloot om hier dan toch te rijden, al voel ik me nog altijd niet goed. Normaal zou ik morgen ook crossen, maar voor die wedstrijd ga ik toch verstek geven. Ik snak naar het einde van het seizoen. Blijkbaar ben ik toch wel wat vermoeid, want ik word net iets vaker ziek dan normaal.”

(Belga – Foto GC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier