Joeri Stallaert wint Tweedaagse van de Gaverstreek

Het podium met winnaar jongerenklassement Jimmy Duquennoy (blauw), winnaar bergprijs Dries de Bondt (bollen), ritwinnaar dag 2 Sander Cordeel en eindwinnaar Joeri Stallaert (wit). © Bart
Redactie KW

Joeri Stallaert schreef zondag de Tweedaagse van de Gaverstreek op zijn naam.

Hij legde de basis voor zijn eindzege in de openingsetappe in Stasegem. De slotrit ging naar Sander Cordeel, ook al een Oost-Vlaamse ex-prof. De thuisrijders kwamen er twee dagen op rij niet aan te pas. Alphonse Vermote was met zijn negende plaats de beste in de slotrit in Deerlijk.

Maxime Farazijn kon zich niet goed plaatsen voor de sprint voor de tweede prijs en moest het stellen met de zeventiende stek. “Toch ben ik tevreden. Ik kon in de heuvelzone op de voorposten koersen. Het gaat weer de goede richting uit met mijn vormpeil. Na de Triptyque des Monts et Châteaux (waar hij de slotrit won) werd ik ziek. In de Ronde van Vlaanderen voelde ik me belabberd en verdween ik uit koers. Ik gaf meteen ook forfait voor La Côte Picarde. Over twee weken wil ik weer goed zijn. Op 1 mei koers ik in Frankfurt. Twee dagen later wil ik sterk presteren op het PK in Ruddervoorde”, aldus Farazijn.

(MV – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier