Jeugdploeg van Keukeleire en co stopt ermee

© BENNY PROOT
Tom Vandenbussche

De Koninklijke Brugse Velosport zal in 2018 geen renners meer huisvesten. Dat heeft het bestuur deze ochtend via een persmededeling bekendgemaakt. De traditieploeg, die onder meer huidig profrenner Jens Keukeleire opleidde, geeft zijn huidige renners wel nog de mogelijkheid om de clubkleuren te blijven verdedigen.

Het nieuws komt er niet geheel onverwachts. De voorbije jaren was er bij ‘den Brugschen’ al een opmerkelijke dalende trend in het ledenaantal waar te nemen. “Dat en het dalende aantal medewerkers en bestuursleden nopen ons tot deze beslissing”, laat voorzitter Jelle Vandenberghe weten. “Deze beslissing is een 100 procent sportieve keuze van het bestuur. De geruchten dat dit een financiële verplichting zou zijn, kunnen we bij deze dan ook de kop indrukken.”

De Brugse Velosport zal zijn huidige renners wel nog de mogelijkheid geven om in 2018 de clubkleuren te blijven verdedigen. “Weliswaar in een een afgeslankte vorm. Wij als bestuur zullen ons het komende seizoen herbronnen en in tussentijd enkele wielerwedstrijden in en rond Brugge organiseren.”

Dupont, Keukeleire en co

In het verleden kende de Koninklijke Brugse Velosport meerdere succesvolle perioden. Onder meer de huidige profrenners Kevin Deltombe, Timothy Dupont en Jens Keukeleire verdedigden ooit de kleuren van ‘den Brugschen’.

Jeugdploeg van Keukeleire en co stopt ermee
© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier