Jens Wallays uit Staden wordt prof bij Topsport Vlaanderen-Baloise

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Jens Wallays is na Bert Van Lerberghe de tweede West-Vlaamse belofte die de stap naar de profs zet. De jongere broer van Jelle tekende dinsdag bij Topsport Vlaanderen-Baloise.

Als een verrassing komt het nieuws niet, want al weken hing de overstap van de Stadenaar, die maandag zijn 22ste verjaardag vierde, in de lucht. Wallays, vorig jaar Belgisch beloftekampioen en in april winnaar van La Côte Picarde, kende door knieproblemen nochtans een moeilijk seizoen. “Maar drie weken geleden werd ik opgebeld om eens samen te zitten”, doet hij zijn verhaal. “Uiteraard waren er twijfels, maar Walter Planckaert had contact met Toon Claes, die mij opereerde. Hij heeft gezegd dat er met mijn knie normaal geen problemen meer zouden mogen zijn.”

De kans bestaat dat Jens in 2015 ploegmaat wordt van zijn oudere broer Jelle. “Afwachten. Jelle kan bij de ploeg blijven en zou maar al te graag met mij samen koersen, maar het is mogelijk dat hij hogerop kan. Deze week zullen we meer weten”, besluit Jens, die momenteel toewerkt naar Parijs-Tours voor beloften.

EFC-OPQS-ploegmaat Bert Van Lerberghe uit Waregem tekende eerder deze week voor Topsport Vlaanderen-Baloise. Ook in 2015 zal het continentale team dus een rist opkomende West-Vlaamse talenten tellen… (TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier