Jens Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise) stopt met koersen

© Foto Coghe
Redactie KW

De renner maakte dat vrijdag bekend in een nieuwsbrief aan de supporters.

Jens Wallays (25) is de jongere broer van Jelle Wallays, die tegenwoordig voor Lotto – Soudal rijdt. Zijn mooiste overwinning behaalde hij in 2013, toen werd hij Belgisch kampioen bij de beloften. In 2014 was hij de beste in La Côte Picarde, een wedstrijd die ook sprinters Caleb Ewan en Arnaud Demare op hun palmares hebben staan.

“Na de koers in Westrozebeke heb ik met Walter (Planckaert) een babbeltje gehad, eigenlijk was het een serieuze babbel”, verwoordt Jens het in het bericht. “Het hing al in de lucht dat ik geen contract meer zou krijgen of die kans was toch zeer klein. Daarom heb ik voor mezelf de knoop doorgehakt, het zullen mijn laatste koersen als prof worden.”

Jens zet er dus een punt achter en ziet zichzelf ook niet meteen aan de slag gaan bij de Elite zonder contract. “Voorlopig niet … maar zeg nooit ‘nooit'”, aldus nog Jens Wallays. “Mijn inzet is er altijd geweest, maar de resultaten niet echt en dat maakte het mentaal lastig. De vele kwetsuren, operaties, ziektes,… hebben mijn prille carrière wat bepaald en ook eigenlijk om zeep geholpen.”

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier