Jens Keukeleire wil via sterke Vuelta WK-ticket verdienen

Jens Keukeleire heeft al aardig wat inspanningen voor de ploeg mogen leveren in de Ronde van Spanje. © BELGA
Redactie KW

Bruggeling Jens Keukeleire is momenteel aan de slag in de Vuelta en hoopt zich daar in de kijker te fietsen bij bondscoach Carlo Bomans.

Jens Keukeleire was de voorbije jaren al vaker de renner van ‘net niet’ voor het WK. Wel op de reservelijst, maar niet in de eigenlijke selectie van de bondscoach. Nu hoopt hij er wel bij te zijn. “Ik heb de bondscoach al gehoord en ik weet dat hij pas definitief een beslissing maakt na de tweede week van het WK. Het is dus nog een paar dagen in spanning afwachten voor mij. Ik hoop op dat ticket, maar we zijn met veel jongens voor vier plaatsjes. Vier of vijf renners lijken me zeker van een ticket, al de rest, waaronder ik, moet er nu voor knokken.”

Ik maak me geen illusies, ik ga naar daar om te werken

“Ik doe hier mijn best, wil me tonen en wil graag naar dat WK. Ik denk dat ik er zeker mijn werk voor de ploeg kan doen. Het is een parcours dat me ligt en waar ik een steentje kan bijdragen aan het team. We beschikken met de Belgische ploeg over drie of vier renners die er wereldkampioen kunnen worden. Ik maak me geen illusies, ik ga naar daar om te werken.”

Keukeleire rijdt in de Vuelta in dienst van de ploeg en mocht met Orica-GreenEdge al drie keer juichen: twee zeges met Esteban Chaves en één met Caleb Ewan. “Ik ben wel blij dat de rustdag er morgen aankomt“, aldus Keukeleire vlak voor de start van de tiende etappe in Valencia. “Het is al een zware Vuelta geweest, mede ook door de warmte en de verre verplaatsingen. Ik heb ook al veel gewerkt voor de ploeg, met plezier ook, en het is al een superweek geweest met drie ritzeges en de leiderstrui.”

De selectie wordt bekend gemaakt op 7 september. België mag met negen renners afreizen naar het WK in Richmond.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier