Jens Keukeleire wijst naar zichzelf na sprintnederlaag in Halle-Ingooigem

22/06/16 om 19:34 - Bijgewerkt om 19:34

Daags voor Halle-Ingooigem kreeg Jens Keukeleire te horen dat hij voor zijn team Orica-GreenEdge niet geselecteerd werd voor de komende Ronde van Frankrijk. Dat inspireerde de Bruggeling om te antwoorden met de pedalen. Keukeleire, aan het werk bij een selectie van de nationale ploeg, kleurde de finale van Halle-Ingooigem maar moest na een sprint met twee zijn meerdere erkennen in Dries De Bondt.

Jens Keukeleire wijst naar zichzelf na sprintnederlaag in Halle-Ingooigem

© BELGA

"Ik heb de sprint van veel te vroeg ingezet", sakkkerde Keukeleire. "De laatste vijftig meter kwam ik dan toch nog opzetten maar over De Bondt heen geraakte ik niet meer. Eigenlijk wist ik niet dat hij zo snel was aan de eindmeet. Ik heb me wat laten verrassen dus."

"Ik had hier zo graag gewonnen. Het zou zeker een beloning geweest zijn voor de aanvallende wedstrijd die ik reed. Toen het peloton in twee scheurde, was ik meteen mee. Toen alles opnieuw samensmolt, versnelde ik opnieuw. Het was de aanzet voor de vlucht met tien. En met nog vijf kilometer voor de eindmeet zette ik nog eens fiks door. Enkel Dries De Bondt was bij machte om mij nog bij te benen. En dan was er die sprint met twee waarin ik net niet snel genoeg was."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!