Jens Keukeleire na Gent-Wevelgem: “Het deed pijn tot aan de meet om Greg te volgen”

© BELGA
Redactie KW

Op papier was hij de betere sprinter van de twee, maar toch moest Jens Keukeleire zondag genoegen nemen met de dichtste ereplaats in Gent-Wevelgem.

“Bij het buitenrijden van Ieper ben ik beginnen versnellen”, legt Keukeleire uit hoe de beslissende vlucht vorm kreeg. “Ik reed een gat dicht op Oliver Naesen en kreeg vervolgens Sagan, Van Avermaet, Kragh Andersen en Terpstra mee. Ik wist dat Quick-Step en Sunweb met meerdere pionnen in onze groep zaten en dus achteraan wel zouden afstoppen. Dat gebeurde ook. Opeens riep Lorenzo Lapage (de ploegleider van Orica, red.) me toe dat Greg en ik een kloof hadden en dat het achter ons stil viel.”

“Met Greg had ik een ongelofelijke motor mee”, vervolgt de Bruggeling. “Het deed pijn tot aan de meet om Greg te volgen. We moesten niet overleggen en besloten gewoon vol door te gaan. De wind stond op kop in de laatste honderden meters en ik drong Greg de leiding op. Maar over hem heen geraken zat er niet meer in. Spijtig. Ik was wel blij dat we van Terpstra vanaf waren. Hij was al een tijdje aan het slepen en bovendien kwamen er nog enkele mannen van Quick-Step uit de achtergrond. Volgende week ga ik mij in de Driedaagse de Panne-Koksijde klaarstomen voor de Ronde van Vlaanderen.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier