Jens Keukeleire in vorm: vooraf nog bij de supportersclub, even later knap zesde in loodzware kasseienrit

Redactie KW

De Nederlander Lars Boom (Belkin) heeft woensdag de vijfde etappe in deze Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven. Jens Keukeleire uit Brugge was de beste Belg op de zesde plaats én had voordien al de voorzitter van zijn supportersclub gefeliciteerd.

Bart Verdonck en Guy Vandecasteele: blij als een kind bij hun held Jens Keukeleire. (Foto MD)

Na 155 loodzware kilometers kwam Boom solo over de streep in Arenberg-Porte du Hainaut. De Deen Jakob Fuglsang (Astana) en de Italiaan Vincenzo Nibali (Astana) kwamen op negentien seconden respectievelijk als tweede en derde over de meet. Peter Sagan en Fabian Cancellara vervolledigden de top vijf. Jens Keukeleire (Orica-GreenEdge) was beste Belg op de zesde plaats.

Het werd dus ook wel een héél bijzondere dag voor Bart Verdonck, voorzitter van de Jens Keukeleire Vrienden uit Elverdinge. Net op zijn 43ste verjaardag startte de Tour met Jens Keukeleire in Ieper. De voorzitter was samen op pad met Guy Vandecasteele, reisorganisator binnen de supportersclub. Samen hadden ze een wielertrui van Orica Green Edge aangetrokken. “We werden verschillende keren aangesproken door wielerfans uit Australië. Dit is onvergetelijk. Jens heeft hier vandaag toch maar eens bewezen de goede kasseibenen te hebben.”

In november wordt in het supporterscafé ‘t Suikerfabriekje in Elverdinge andermaal een supportersavond georganiseerd. “Jens zal passend gehuldigd worden voor deze unieke prestatie van vandaag,” belooft Bart.

(Belga/MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier