Jens Keukeleire : “Ik wil zeker terugkeren naar de Tour”

Redactie KW

Keukeleire reed dinsdagavond het criterium in Roeselare.


Jens Keukeleire finishte als 67e, op 2u56:12 van Vincenzo Nibali, in zijn eerste Tour de France. Als het aan de Bruggeling ligt, staat hij volgend jaar in Utrecht zeker opnieuw aan de start van de 102e Ronde van Frankrijk, zo verklaarde hij dinsdag voor aanvang van het vijfde natourcriterium in Roeselare. “Ik heb maandag bewust geen criterium gereden omdat ik met mijn vriendin toch wat wou genieten van een dagje Parijs, na een voor mij eerste en zeer slopende Tour de France”, zei Keukeleire. “Zaterdag staat San Sebastian voor mij al op het programma. Daarom rijd ik bewust niet zoveel criteriums.”

“Echt genoten”

“Mijn eerste Tour was voor mij een bijzonder leuke ervaring. Zeker de kasseirit, de befaamde vijfde etappe, naar Arenberg herinner ik me nog steeds. Dat was mijn geliefkoosde rit. Ik heb toen echt genoten. Trouwens, dat gevoel had ik over de gehele Tour. Ik wil daarom zeker terugkeren.”

“Ik denk dat sommige renners een haat-liefdeverhouding hebben met de Ronde van Frankrijk. Er zijn er die direct zeggen dat dit ‘circus’ niets voor hen is. Je moet ook wel wat geluk hebben. Kan je valpartijen vermijden, dan helpt het al een heel stuk om graag de Tour te rijden. Ik kende ook niet al te veel slechte dagen. Ik mag zeker tevreden zijn over mijn eerste deelname.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier