Jens Keukeleire : “Ik hoop ooit op een WK te mogen terugkeren als kopman”

© BELGA
Redactie KW

Jens Keukeleire maakt zondag zijn debuut op het WK bij de profs.

De 26-jarige renner van Orica-GreenEdge viel de voorbije jaren net altijd naast de selectie, maar mag in Richmond wel de kleuren van zijn land verdedigen. “Ik ben trots dat ik er bij ben”, zegt de Bruggeling. “Persoonlijke ambitie heb ik niet, ik wil het team helpen.”

De voorbije jaren was het altijd net niet voor Keukeleire. Nu is hij er wel bij. “Ik geniet er van. Ik was er al eens bij in Mendrisio in 2009 als belofte, maar dit is toch helemaal anders, een WK bij de profs. Ik mocht er al een beetje van proeven op de Europese Spelen in Bakoe in mei van dit jaar, maar dit is nog een niveau hoger.”

Persoonlijke ambitie heeft Keukeleire niet. “Daarvoor ben ik niet geselecteerd”, klinkt het realistisch. “Ik wil het team helpen, het werk doen wat de ploeg van me verwacht en ik hoop ooit op een WK te mogen terugkeren als kopman, maar daar is het nu nog te vroeg voor. Ik geloof in onze ploeg. We staan hier met een sterk team, hebben meerdere troeven die we kunnen uitspelen en de bondscoach zal ons zaterdag wel duidelijk maken welke de afspraken zijn die we moeten naleven. We moeten spreken met elkaar. Er is veel ervaring in het team.”

Ik zal het gat op Gerrans en Matthews dicht rijden als dat moet

Keukeleire fietst voor Orica-GreenEdge en kent dus zijn ploegmaten Simon Gerrans en Michael Matthews bijzonder goed. “Toch zal ik het gat op hen dicht rijden als dat moet”, belooft hij. “Michael is een van de favorieten op dit parcours. Het is ook iemand die na een moeilijk seizoen, door zijn valpartij in de Tour, zich nog eens wil tonen en als hij op iets gebrand is, gaat hij er voor. Zo ken ik hem. Hij heeft dit jaar bewezen dat dit soort koersen ook binnen zijn mogelijkheden liggen. We moeten hem zeker in de gaten houden.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier