Jens Keukeleire grijpt net naast de zege in Halle-Ingooigem

22/06/16 om 18:18 - Bijgewerkt om 18:23

De 24-jarige Dries De Bondt van Veranda's Willems heeft woensdag Halle-Ingooigem gewonnen. Hij was na 200,5 kilometer in een sprint met twee sneller dan zijn Brugse medevluchter Jens Keukeleire.

Jens Keukeleire grijpt net naast de zege in Halle-Ingooigem

© VDB

Al van kort na de start muisden de Ier Connor McConvey en de Australiër Sam Crome er vanonder. Nog voor de beklimming van de Côte de Trieu, na 72 km, kregen zij het gezelschap van Edward Theuns, Frederik Backaert, Sander Cordeel, Dieter Vanthourenhout, Xandro Meurisse en de Australiër William Clarke. Die negen kregen wat verderop het gezelschap van een eerste gedeelte van het peloton.

Ruime kopgroep met lange vrijgeleide

Tijdens de beklimming van de Holstraat, na 114 km, vormde zich met Nikolas Maes, Jelle Vanendert, Stijn Devolder, Jens Keukeleire, Edward Theuns, Dimitri Claeys, Dries De Bondt, Jens Adams, Gianni Marchand en de Australiër William Clarke een nieuwe kopgroep. Deze tien mochten de eerste van vier plaatselijke ronden, van elk 17,7 km met daarin telkens de beklimming van de Hellestraat en Tiegemberg, aansnijden met een voorsprong van 1:15 op het peloton. Met nog drie ronden voor het einde was deze reeds opgelopen tot 2 minuten, temeer omdat in de grote groep de tegenreactie nooit geordend werd opgezet. Tot de renners van Topsport Vlaanderen-Baloise, met een zeer bedrijvige Tim Declercq, de steun kregen van FDJ. Ook de mannen van An Post-Chainreaction reikten een helpende hand toe, zodat de tien leiders met een voorsprong van net één minuut de slotronde mochten intrekken.

Jens Keukeleire grijpt net naast de zege in Halle-Ingooigem

© BELGA

Tijdens de laatste beklimming van de Tiegemberg spatte, door een inspanning van Jens Keukeleire, de kopgroep uit elkaar. Enkel Dries De Bondt, Nikolas Maes, Edward Theuns, Dimitri Claeys en Jelle Vanendert konden Keukeleire bijbenen. Met nog 5 km voor de boeg versnelde Jens Keukeleire opnieuw. Dries De Bondt glipte als enige mee. Achter dit duo aarzelde men net iets te lang en in de daaropvolgende sprint met twee was Dries De Bondt de sterkste.

Halle-Ingooigem was de vierde manche van de Belgian Cycling Cup. Daarin staat de Nederlander Dylan Groenewegen, niet aan de start in deze wedstrijd, nog steeds aan de leiding.

(Belga - Foto's Bart/Belga)

De volledige uitslag kan je nog eens nalezen in deze pdf-bijlage.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!