Jens Keukeleire en Julien Vermote in WK-selectie, Sep Vanmarcke is slechts reserve

Jens Keukeleire en Julien Vermote verdedigen de West-Vlaamse eer op de weg in Noorwegen. © Belga
Redactie KW

Bondscoach Kevin De Weert heeft maandag in de gebouwen van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond in Vorst zijn selectie bekendgemaakt voor het WK wielrennen in het Noorse Bergen, dat van 17 tot 24 september plaatsvindt.

In zijn negenkoppige selectie voor de wegrit op 24 september zijn er met olympisch kampioen Greg Van Avermaet (BMC) en Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) twee kopmannen aangeduid. Zij moeten het afmaken in de koers over 276 kilometer die neigt naar een voorjaarsklassieker. Van Avermaet en Gilbert, die dit jaar onder meer respectievelijk Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen wonnen, worden bijgestaan door Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), Jens Keukeleire (Orica-Scott), Tiesj Benoot (Lotto Soudal), Belgisch kampioen Oliver Naesen (AG2R La Mondiale), Dylan Teuns (BMC), Julien Vermote (Quic-Step Floors) en Tim Wellens (Lotto Soudal). Sep Vanmarcke moet tevreden zijn met een rol als reserve, net als Jan Bakelants, Thomas De Gendt, Dries Devenyns en Iljo Keisse.

De Weert kon het maximum van negen renners selecteren. Dat privilege is weggelegd voor de top tien van de UCI-landenranking, die aangevoerd wordt door België. Victor Campenaerts, Yves Lampaert en Laurens De Plus vertegenwoordigen België in de tijdrit. Bij de vrouwen werden Jolien D’hoore, Jessy Druyts, Ann-Sophie Duyck, Lotte Kopecky en Kelly Van den Steen geselecteerd.