Jens Keukeleire en Gianni Meersman naar Europese Spelen

Ook Gianni Meersman trekt, net als die andere West-Vlaming Jens Keukeleire, mee met het team van Carlo Bomans naar de Europese Spelen. © BELGA
Redactie KW

De Belgische wielerbond heeft maandag de selectie bekendgemaakt voor de Europese Spelen van volgende maand in Bakoe (12-28 juni).

Tom Boonen is er, zoals hij zelf zondag al had aangekondigd, bij in Azerbeidzjan. Hij zal op zondag 21 juni een ploeg vormen met Tiesj Benoot, Jens Keukeleire, Gianni Meersman, Stijn Vandenbergh en Maarten Wijnants.

“We treden aan met een volwaardig team”, zegt bondscoach Carlo Bomans. “Een zestal waarmee ik alle kanten uitkan. Als de boel moeilijk uit mekaar geraakt en het peloton is nog erg omvangrijk in de laatste ronde, dan kunnen we de kaart van Tom Boonen trekken. Splitst de boel eerder op in kleinere groepjes, dan hebben we met Gianni Meersman – erg snel na een lastige wedstrijd – een ijzer in het vuur. Vergeet trouwens niet dat ook Tiesj Benoot en Jens Keukeleire over een snedig eindschot beschikken. Ik heb dus een paar troefkaarten op zak. Het is echt niet zo dat de ploeg helemaal rond Tom Boonen wordt gebouwd.”

De vrouwenploeg bestaat uit Jessie Daams, Sofie De Vuyst, Kelly Druyts, Ann-Sophie Duyck en Kaat Hannes.

In het mountainbike worden de Belgische kleuren verdedigd door Jeff Luyten en Sven Nys. De selectie voor het BMX bestaat uit Ghinio Van De Weyer (mannen) en Jone Vangoidsenhoven en Elke Vanhoof (vrouwen).

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier