Jens Keukeleire eindigt mooi in top-10 in Italiaanse semiklassieker

27/09/16 om 18:58 - Bijgewerkt om 18:57

De Tre Valli Varesine is dinsdag een prooi geworden voor Sonny Colbrelli. Met Philippe Gilbert (zesde) en Bruggeling Jens Keukeleire (zevende) eindigden twee Belgen in de top tien.

Jens Keukeleire eindigt mooi in top-10 in Italiaanse semiklassieker

© Yuzuru SUNADA

De vroege vlucht kwam op naam van een trio: Zakkari Dempster, Eduard Grosu en Igor Boev. Maximaal reden ze 9:15 bonus bij elkaar, maar onder impuls van een versnelling in het peloton van Vincenzo Nibali en Moreno Moser zakte de bonus snel en al 50 kilometer van het eind viel alles weer te herdoen. Een nieuwe groep van negen ontsnapte uit de kopgroep, zonder Belgen andermaal, maar die vlucht bleek geen lang leven beschoren. Enkele aanvallen van onder meer Warren Barguil en Kenny Elissonde bleken evenmin succesvol.

Op de laatste hindernis van de dag ontbond Diego Ulissi als eerste zijn duivels. Jens Keukeleire sprong mee in zijn wiel. Gianluca Brambilla en Kristian Sbaragli maakten nog de aansluiting. Ook zij zouden het niet uitzingen tot het eind. Het was Uran die er onder de vod van de laatste kilometer vanonder muisde, maar ook zijn aanval strandde door een tegenaanval van Ulissi die de kloof dichtte met Gavazzi en Colbrelli in zijn wiel. Nog andere renners keerden terug en er werd gesprint om de zege. Colbrelli toonde zich de snelste, goed voor zijn zevende overwinning van het seizoen. Hij volgt op de erelijst Vincenzo Nibali op.

(Belga)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!