Jens Keukeleire blijft twee jaar langer bij Orica-GreenEdge

© BELGA
Redactie KW

Jens Keukeleire (26) heeft zijn contract bij Orica-GreenEdge met twee jaar verlengd. Hij zal zich in de voorjaarsklassiekers verder mogen ontwikkelen bij het Australische team.

Keukeleire koerst al sinds 2012 bij Orica-GreenEdge en eindigde dit seizoen nog als zesde in Parijs-Roubaix. “Ik ben hier al van bij het begin van deze ploeg”, zegt Keukeleire vrijdag op de teamwebsite. “Tijdens de Vuelta hadden we het er nog over wie er van bij de start bij was en nog steeds deel uitmaakt van het team. Dat is een heel speciaal gevoel. Dit is een warme ploeg waar veel sfeer heerst en ik me thuis voel.”

Keuleleire wil zich de komende jaren nog meer tonen in de voorjaarklassiekers. “Er zijn weinig ploegen die me zo’n koersprogramma kunnen aanbieden waar ik een belangrijke rol kan spelen. Ik mag meer en meer mijn eigen kans gaan. Ik ben ervan overtuigd dat ik na een goede winter een stapje hoger kan zetten in de klassiekers. Ik was zesde in Roubaix, na een niet zo goede voorbereiding. Zonder problemen kan ik in 2016 en 2017 beter doen.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier