Jens Debusschere wordt zesde in voorlaatste rit Tirreno-Adriatico

Jens Debusschere (Lotto Soudal) werd zesde en eerste Belg. © BELGA

Marcel Kittel (Katusha) heeft maandag de zesde rit in Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven.

De Duitse sprintbom, die eerder al de tweede etappe won, haalde het na 153 km tussen Numana en Fano in een massasprint voor de Slovaakse wereldkampioen Peter Sagan (BORA-Hansgrohe) en de Argentijn Max Richeze (Quick-Step). Jens Debusschere (Lotto Soudal) werd zesde en eerste Belg. De Pool Michal Kwiatkowski (Sky) blijft leider.

De rit werd gekleurd door een lange ontsnapping van vier renners. Marcus Burghardt (BORA-Hansgrohe) bleef het langst vooruit, maar ook de Duitse kampioen werd op iets minder dan 20 km voor de streep gegrepen.

In aanloop naar de sprint vond in het peloton op zo’n 7 km van de streep een massale valpartij plaats. Onder meer wereldkampioen Sagan en de Colombiaanse topsprinter Fernando Gaviria (Quick-Step) hoorden bij de slachtoffers. Sagan slaagde er wel nog in terug te keren.

Dinsdag eindigt de Italiaanse rittenkoers met een individuele tijdrit over 10 km in San Benedetto del Tronto. Kwiatkowski heeft drie seconden voorsprong op de Italiaan Damiano Caruso (BMC) en 23 seconden op de Spanjaard Mikel Landa (Movistar). Tiesj Benoot (Lotto Soudal) is achtste en eerste Belg op 39 seconden.