Jens Debusschere wil zich tonen in Parijs-Roubaix

06/04/17 om 21:23 - Bijgewerkt om 21:25

Jens Debusschere (Lotto Soudal) was er vorig jaar door een valpartij in Gent-Wevelgem niet bij in Parijs-Roubaix.

Jens Debusschere wil zich tonen in Parijs-Roubaix

Jens Debusschere op verkenning. © BELGA

Nu is de 27-jarige West-Vlaming wel weer van de partij en hoopt hij op een mooi resultaat voor hem en zijn team. Jens Debusschere rijdt vooralsnog geen al te opvallend voorjaar. Hij viel in de Omloop Het Nieuwsblad en liep daarbij een lichte hersenschudding op. Hij hervatte al snel enkele dagen later in Le Samyn, maar gaf de voorbije weken nooit de indruk dat hij meedeed voor de overwinning. 132ste in Milaan-Sanremo, 78ste in Dwars door Vlaanderen, een wedstrijd die hij vorig jaar won, zevende in Gent-Wevelgem en opgave in de Ronde van Vlaanderen. Met Parijs-Roubaix, zijn laatste wedstrijd van het voorjaar, wil hij iets rechtzetten.

Te vroeg begonnen na hersenschudding

"Ik wil er graag scoren, een mooie prestatie neerzetten. Voorlopig is dat nog niet echt gelukt en zit het onze ploeg niet mee. Dat is jammer, maar het is niet dat de sfeer in de ploeg bedrukt is, we proberen er het beste van te maken. Het helpt niet om te klagen en negatief te denken, je moet hopen op een positief resultaat zondag. Ook voor mij persoonlijk was het nog geen goede voorjaarscampagne, hopelijk kan ik zondag nog iets moois realiseren. Misschien ben ik inderdaad na mijn hersenschudding te vroeg herbegonnen en loopt het daardoor wat minder. Wie zal het zeggen en je kan het nu toch niet meer ongedaan maken. We moeten het nemen zoals het komt."

Tweede bij de beloften

Voorlopig zijn de statistieken hem niet al te gunstig gezind in Parijs-Roubaix. Een negende plaats in 2015 was zijn beste resultaat, in 2014 eindigde hij op een 75ste stek en de drie keren daarvoor haalde hij de finish niet. Nochtans is Roubaix een koers die hem moet liggen, want hij werd er bij de beloften al eens tweede, na Taylor Phinney in 2010. Ik heb bewust de Scheldeprijs overgeslagen om zondag in de best mogelijke conditie aan de start te verschijnen. De komende dagen komt het erop aan voldoende rust te nemen en dan zondag goed te koersen. Roubaix is voor mij de laatste voorjaarswedstrijd op mijn programma, daarna gaat de riem er even af."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!