Jens Debusschere wil tijdens Tourdebuut Greipel aan ritzege helpen

© BELGA
Redactie KW

“Ik weet niet goed waar ik me aan moet verwachten”, aldus de Belgische kampioen van 2014 dinsdag in Antwerpen.

“Zenuwen heb ik niet, ik wil gewoon mijn taak in de sprinttrein van André Greipel zo goed mogelijk vervullen.”

De ambitie van Lotto Soudal is duidelijk: een rit winnen met André Greipel en daarnaast ook de vele vrijbuiters in het team hun kans laten gaan. Jens Debusschere is samen met Greg Henderson en Marcel Sieberg één van de drie renners die de sprinttrein van Greipel vormen. “Ik neem de plaats in van Jürgen Roelandts”, aldus de Dadizelenaar. “Ik heb dit jaar al een paar keer die taak op mij genomen en ik voel me er goed bij. Ik hoop dat ik ook in de Tour goed werk kan leveren en we André zo snel mogelijk aan een overwinning kunnen helpen.”

Iedereen vertelt me dat de Tour een circus is

Voor Debusschere, die vorig jaar wel de Vuelta maar niet de Tour reed, is het zijn eerste deelname aan de Ronde van Frankrijk. “Het is een beetje zoals de eerste dag van een nieuw schooljaar“, moest hij toegeven. “Je weet niet precies wat je mag verwachten. Iedereen vertelt me dat de Tour een circus is, dat het heel hectisch wordt met alle persaandacht, publieke belangstelling, enzovoort. Het is niet dat ik zenuwen heb, want ik weet dat mijn conditie in orde is. Alleen leef ik wel wat in het onzekere hoe het in een sprint in de Tour precies zal verlopen. Ik hoop dat ik mijn rol kan vervullen.”

En in de etappe van Seraing naar Cambrai mag hij zijn kans gaan. “Daar kijk ik zeker naar uit”, aldus Debusschere. “Die kasseirit moet me wel liggen.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier