Jens Debusschere vreest kustetappe en sukkelt met rug

11/05/17 om 18:50 - Bijgewerkt om 18:49

Jens Debusschere finishte donderdag in rit drie in de Vierdaagse van Duinkerke in de buik van het peloton en blijft ook na drie etappes leider. De renner van Lotto Soudal zag echter meer af in de rit van Beauvais naar Amiens dan hem lief was en heeft een opspelende rug.

Jens Debusschere vreest kustetappe en sukkelt met rug

© BELGA

"Ik had een lastige dag", vertelt de Dadizelenaar. "Bovendien kreeg ik plots af te rekenen met pijn aan de rug. Dat moet vanavond wel verholpen worden. Toen ik recht kon staan, viel alles mee maar je kan geen hele etappe blijven rechtstaan. Zo is het moeilijk om een positie vast te houden in het peloton en moet je een hele dag afzien en à bloc zitten. Op meer dan tien kilometer van de eindmeet wist ik al dat ik zeker niet ging meedoen voor de eindzege", sakkerde Debusschere.

Drie dagen in leiderstrui

"De ploeg liet de zeven vluchters echter niet te ver voor ons uitrijden. Ook FDJ en Ag2r-La Mondiale hebben snel mannetjes bijgezet, zodat alles onder controle werd gehouden. Tot Sylvain Chavanel ging aanvallen, dan was het hek van de dam. Chavanel zette een sterke prestatie neer, maar zong het niet uit tot het einde. Morgen trekken we naar de kust. Een lastige etappe en ik vrees voor een goede afloop. We zullen wel zien. Ik hervatte hier pas na een rustperiode en sta toch al drie dagen in de roze leiderstrui. Ik boekte bovendien een zege. Ik mag dus al bij al niet klagen over mijn Vierdaagse van Duinkerke. Alles wat er nu nog bijkomt, is mooi meegenomen", lachte hij.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!