Jens Debusschere vijfde in derde etappe Ronde van Groot-Brittannië

© BELGA
Redactie KW

De 26-jarige Italiaan Elia Viviani (Sky) heeft dinsdag de derde etappe in de 22e editie van de Ronde van Groot-Brittannië (cat. 2.BC) gewonnen.

Na 216 kilometer tussen Cockermouth en het Schotse Kelso was hij in de massaspurt sneller dan de Spanjaard Juan Jose Lobato en de Italiaan Matteo Trentin. Jens Debusschere was de beste Belg, hij spurtte naar de vijfde stek.

Viviani won afgelopen zondag al de openingsetappe. Toen vloerde hij Mark Cavendish en André Greipel in de sprint. Het is zijn vijfde overwinning van het seizoen.

De Tsjech Petr Vakoc raakte betrokken bij een val op vier kilometer van het einde. Omdat hij op meer dan drie kilometer van de eindstreep viel, werden de opgelopen tijdsverschillen meegenomen. Vakoc, winnaar van de tweede etappe, verloor tien minuten en moest zijn leiderstrui afstaan aan Lobato (Movistar). De 26-jarige Spanjaard, al twee dagen op de tweede stek in de rituitslag, heeft tien seconden voor op de Noor Edvald Boasson Hagen en twaalf seconden op de Nederlandse BMC-stagiair Floris Gerts.

Serge Pauwels is de beste Belg in het algemeen klassement. Hij is tiende op 20 seconden van de leider.

Woensdag leggen de renners 217,4 kilometer af tussen de Schotse hoofdstad Edinburgh en het Engelse Blyth.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier