Jens Debusschere opnieuw vijfde in Ronde van Groot-Brittannië

© BELGA
Redactie KW

Zijn kopman André Greipel moest de duimen leggen voor een Columbiaan van Etixx-Quick.Step.

Fernando Gaviria (Etixx-Quick Step) heeft woensdag de vierde etappe in de Ronde van Groot-Brittannië (2.BC) op zijn naam geschreven. De 21-jarige Colombiaan was na 217,4 km van Edinburgh naar Blyth sneller in de sprint dan de Duitser André Greipel en de Noor Edvald Boasson Hagen. Jens Debusschere werd vijfde, Jonas Van Genechten zesde.

De ontsnapping van de dag kwam op naam van zes renners: Danilo Wyss, Alan Marangoni, Matteo Trentin, Michael Svengaard, Rob Partridge en Reinardt Janse van Rensburg. Veel voorsprong kregen ze nooit van het peloton, maximaal vier minuten waar Movistar voor hun leider Lobato de debatten controleerde.

Trentin, Marangoni en Wyss waren de laatste vluchters die gegrepen werden op 16 kilometer van de finish in Blyth. Het peloton bereidde zich daarna voor een sprint en daarin toonde stagiair Gaviria zich voor de vierde keer dit seizoen de snelste. Eerder klopte hij in januari in de Ronde van San Luis (2.1.) twee keer Mark Cavendish en pakte hij in de Ronde van Tsjechië (2.1.) in zijn trui van Etixx-Quick Step zijn eerste overwinning voor de Belgische formatie.

Juan José Lobato behoudt zijn leiderstrui in het klassement en telt zes seconden voorsprong op Edvald Boasson Hagen en 12 tellen op Floris Gerts.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier