Jens Debusschere opgelucht met winst in Sluitingsprijs: “Ik begon aan mezelf te twijfelen”

© BELGA
Redactie KW

Jens Debusschere uit Dadizele heeft de Sluitingsprijs Putte-Kapellen gewonnen. In een millimeterspurt toonde de Belgische kampioen van Lotto-Belisol zich nipt sneller dan Tom Van Asbroeck.


© BELGA

Voor Debusschere is het zijn vierde zege van het seizoen. Naast zijn Belgische titel op de weg in Wielsbeke won hij ook een rit in de Ronde van Wallonië en de kermiskoers in Vichte. Ook vorig jaar won Debusschere al de Sluitingsprijs in Putte-Kapellen.

Jens Debusschere opgelucht met winst in Sluitingsprijs:


© BELGA

“Niet speciaal gefocust op einde van seizoen”

“Vanavond is het feest. Mijn seizoen sluit ik, net als vorig jaar, af met een schitterende zege”, glunderde de Belgisch kampioen. “De laatste twee weken was ik wat beginnen twijfelen aan mezelf. Het was zo’n periode van ‘net niet’. Daarom ben ik super tevreden dat het nu wel gelukt is. Op 400 meter van de eindmeet ben ik vol aangegaan. Ik wou de sprint immers aantrekken voor Jonas Vangenechten. Ik lonkte even opzij, maar zag hem toch niet in mijn wiel zitten. Ik besliste dan maar om te blijven doortrekken tot aan de eindmeet. Uiteindelijk was het toch wel heel nipt, want Tom Van Asbroeck kwam nog gevaarlijk opzetten.”

Jens Debusschere opgelucht met winst in Sluitingsprijs:


© BELGA

“Ik heb er geen verklaring voor, maar op het einde van het seizoen ben ik blijkbaar nog altijd goed”, aldus nog Jens Debusschere. “Ik focus wel niet speciaal naar het slot van het seizoen toe, het komt allemaal vanzelf. De laatste weken behaalde ik een pak ereplaatsen, in wedstrijden waarin de bezetting sterk was, en deze zege zorgt ervoor dat ik met een goed gevoel de winter intrek.”

(TVB/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier