Jens Debusschere moet Greipel aan zeges helpen in de Tour

© BELGA
Redactie KW

Lotto-Soudal heeft woensdag zijn selectie bekendgemaakt voor de 102e editie van de Ronde van Frankrijk, die op 4 juli in Utrecht start.

Met Thomas De Gendt, Jens Debusschere en Tim Wellens starten er drie Belgen. De rest van de negenkoppige ploeg bestaat uit de Deen Lars Bak, de Fransman Tony Gallopin, de Duitsers André Greipel en Marcel Sieberg, de Australiër Adam Hansen en de Nieuw-Zeelander Greg Henderson.

De keuze voor deze renners is gebaseerd op vertrouwen : in wat ze in het verleden reeds voor de ploeg betekend hebben, hun huidige conditionele niveau en de manier waarop we de komende Tour willen betwisten”, zegt teammanager Marc Sergeant. “André Greipel blijft uiteraard een van de steunpilaren van de ploeg. Hij heeft sinds 2011 elk jaar minstens één etappe gewonnen in de Tour, heeft de voorbije weken vertrouwen getankt in verschillende wedstrijden en met een geoliede machine rond zich hebben we als doel opnieuw een rit te winnen. Het klopt dat het aantal sprintkansen beperkter is dan de voorgaande jaren, maar toch blijft dit onze belangrijkste kans op ritsucces.”

Met Jens hebben we gekozen voor iemand die de rol van Jürgen Roelandts kan overnemen

Henderson, Sieberg en Debusschere moeten Griepel zo goed mogelijk bijstaan. “Met Jens hebben we gekozen voor iemand die de rol van Jürgen Roelandts kan overnemen, indien nodig zelf snel is aan de meet en bijvoorbeeld in de kasseienrit zijn kans mag gaan”, legt Sergeant uit.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier