Jens Debusschere: “Me tonen in de sprint”

© BELGA
Redactie KW

Jens Debusschere (Lotto-Belisol) uit Dadizele mag in de Vuelta zijn eigen kans gaan in de sprints. “Iedereen verwacht nu opeens dat ik er een rit kan winnen”, maar dat zal niet gemakkelijk worden”, stelde de Belgische kampioen woensdag.

Lotto-Belisol is klaar voor de Vuelta: Bart De Clercq, Jens Debusschere, Maxime Monfort, Jurgen Van Den Broeck en Sander Armee.
© BELGA

De sprinters krijgen slechts een vijftal kansen om zich te bewijzen. Als Debusschere een rit wil winnen, moet hij onder andere met Peter Sagan, Michael Matthews, Nacer Bouhanni, John Degenkolb en Tom Boonen afrekenen. “Dat zijn toch grote namen”, stelde Debusschere. “Dus een rit winnen wordt niet simpel. Dit is de Ronde van Wallonië niet (waar hij een rit won, red). Ik start met het doel om me te tonen in de sprints, maar niets moet. Er is geen stress of druk van de ploeg. Als ik verlies van die jongens zou dat niet abnormaal zijn. De supporters verwachten misschien dat ik win, maar we moeten realistisch blijven.”

Al gaf Debusschere wel toe dat hij zich sinds het BK meer heeft toegelegd op de sprint. “In de fitness, maar vooral op de fiets heb ik specifieke trainingen afgewerkt. En dat blijkt op te brengen. Ik ben sneller geworden dan in het voorjaar. Of het ook zal lonen in de Vuelta, durf ik niet voorspellen.” (bel)

Jens Debusschere:

Jens Debusschere nam woensdag op de luchthaven van Charleroi afscheid van zijn vriendin.
© BELGA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier