Jens Debusschere : “Liever winst in Kuurne, dan podium in Ronde van Vlaanderen”

Kuurne burgemeester Francis Benoit en organisator Geert Penez overhandigden het nieuwe Ezelsbier aan het vijfkoppige panel experts, Jens Debusschere, Jürgen Roelandts, Jo Planckaert, Patrick Lefevere en Sammy Neyrinck.
Redactie KW

De 68ste editie van Kuurne-Brussel-Kuurne werd voorgesteld op Velofollies

Op 28 februari 2016, daags na de Omloop Het Nieuwsblad, strijkt de top van het wielrennen opnieuw neer in Kuurne. Het hoofdpodium van de internationale wielerbeurs ‘Velofollies’ diende als decor voor de officiële voorstelling van de openingsklassieker.

Sporza-man Sammy Neyrinck kreeg voor de gelegenheid Patrick Lefevere, Jo Planckaert en Lotto-Soudal-renners Jürgen Roelandts en Jens Debusschere over de vloer. Het vijftal stelde samen de 68ste editie van K-B-K voor.

Buiten Categorie

Vanaf dit jaar wordt Kuurne-Brussel-Kuurne opgenomen in de klasse HC (Hors Catégorie), naast onder ander de Omloop Het Nieuwsblad, Strade Bianchi en Parijs-Tours. “Als je er als organisatie in slaagt je wedstrijd Buiten Categorie te programmeren, betekent dat dat je goed werk levert. En, misschien nog belangrijker, dat de beste World Tour-ploegen mee komen rijden”, aldus Patrick Lefevere.

De plaatselijke ronden in onder andere Kuurne en Kortrijk blijven ook dit jaar behouden. Nieuw in het parcours dit jaar is de Kluisberg, met een gemiddelde van zo’n 15% toch geen al te makkelijke passage. “Al is Kuurne toch een koers die me moet liggen”, vertelt Debusschere. “Trouwens, liever Kuurne winnen, dan op het podium staan van de Ronde van Vlaanderen.”

K-B-K Cyclo

Net zoals voorgaande jaren kunnen ook de duizenden wielertoeristen zich uitleven op het K-B-K-parcours. Op zaterdag 27 februari verwacht de organisatie opnieuw om en bij de 3.500 wielerliefhebbers op de vijfde editie van Kuurne-Brussel-Kuurne Cyclo. Ook Jo Planckaert gaf voorzichtig te kennen deel te nemen. “Al zal het weer toch moeten meezitten”, lachte de winnaar van 1999.

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier