Jens Debusschere klopt Peter Sagan en wint etappe in Tirreno Adriatico

© BELGA
Redactie KW

Na 153 kilometer van Camaiore naar Cascina was de 25-jarige renner de snelste in een door een massale valpartij ontsierde massasprint.

Adriano Malori (Movistar) behield de blauwe leiderstrui. Sagan staat nu in dezelfde tijd als de Italiaanse proloogwinnaar. De Zwitser Fabian Cancellara (Trek) is op één seconde derde, Greg Van Avermaet op twee seconden vierde.

De eerste rit in lijn was voer voor de sprinters. Toch weerhield dat enkele renners er niet van om voor de aanval te kiezen. De ontsnapping van de dag kwam op naam van Cristiano Salerno, Edoardo Zardini, Carlos Quintero, Jorge Castiblanco, Martijn Keizer en Marcel Wyss. Ook Patrick Konrad maakte nog de aansluiting vooraan.

Op 14 kilometer van de streep werd de ontsnapping tenietgedaan en bereidde het peloton zich voor op een massasprint. De finale werd ontsierd door een valpartij toen de Italiaan Elia Viviani het wiel raakte van Mark Cavendish. De Brit kwam niet ten val, maar kon wel niet mee sprinten voor de zege. Voornaamste slachtoffers van de valpartij waren Viviani zelf en zijn landgenoot Sacha Modolo.

Debusschere, perfect gepiloteerd door Jurgen Roelants, bleef overeind in het gewoel en koos voor het wiel van Tyler Farrar. De Belgische kampioen zette aan op het goede moment, zag Sagan nog fel terugkeren, maar haalde het voor de Slovaak en de Sam Bennett.

Voor Debusschere is het de eerste overwinning in de WorldTour, de eerste zege van het seizoen en de derde in zijn kampioenentrui, na de Sluitingsprijs en ritwinst in de Ronde van Wallonië.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier