Jens Debusschere hoopt op WK-selectie voor Qatar 2016

© BELGA
Redactie KW

Jens Debusschere heeft zijn sportieve revanche beet na zijn declassering in het Kampioenschap van Vlaanderen van vorige vrijdag in Koolskamp.

Op de Markt van Lichtervelde liet de voormalige Belgische kampioen iedereen achter zich. Nu was er helemaal geen sprake van een ongeoorloofd manoeuvre. Debusschere deed zijn naam als fair sprinter opnieuw alle eer aan.

“Sinds de Ronde van Groot-Brittanië loopt alles zoals het hoort. De ploeg werkt voor mij en ik kan het telkens afmaken. Dat doet deugd. Er sloop wel wat stress in mijn hoofd toen hier in volle finale beslist werd om mijn kaart uit te spelen. Ik was de onterechte declassering van vorige week nog niet vergeten. Ik ben blij dat het hier echt gelukt is. Het was Kenny Dehaes die het langst voor mij uitbleef. Ik begon in het midden van de weg en ben daar gebleven.”

“Ik was er natuurlijk liever bij geweest op het WK in Richmond. Ik had daar gezien mijn huidige conditie wel een plaats gehad en kon ik mijn deel van het werk doen. Bovendien ligt ook het parcours me. Maar als er zondagavond een Belg wereldkampioen is, is de tactiek van de bondscoach lonend geweest. De kans dat ik volgend jaar wel aanspraak kan maken op een selectie heb ik reeds besproken met Carlo Bomans. In Qatar tref ik immers een omloop die mij nog beter ligt dan die van Richmond. Vandaar.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier