Jens Debusschere en Jelle Wallays verkennen met Lotto-Soudal de Vlaamse Ardennen

© BELGA
Redactie KW

Zestien dagen voor de Omloop Het Nieuwsblad en 52 dagen voor de Ronde van Vlaanderen trok de Lotto-Soudalploeg op verkenning in de Vlaamse Ardennen.

Jürgen Roelandts, Jens Debusschere, Tiesj Benoot, Stig Broeckx, de Duitser André Greipel en nieuwkomer Jelle Wallays dokkerden woensdag en donderdag over de talrijke korte hellingen en kasseizones die de Vlaamse voorjaarsklassiekers rijk zijn.

“Woensdag gingen we al op pad voor een tocht van een kleine 200 kilometer. Wij namen toen het parcours van de Ronde van Vlaanderen al eens uitvoerig onder de loep”, stelt sportdirecteur Frederik Willems. “Vanaf de Eikenberg, de derde helling op 3 april, kwamen we op het parcours en werkten we de gekende lussen naar de aankomst in Oudenaarde af. Donderdag lag de nadruk op de verkenning van de openingsklassieker, de Omloop Het Nieuwsblad. Het was een ideale gelegenheid voor de renners om twee dagen dat kasseigevoel te hebben. We werkten donderdag zo’n 120 kilometer af met de nadruk op de lus rond de Haaghoek en de Kaperij. Het stuk tussen Zottegem en Zwalm lag er heel slecht bij. Daarom ook was deze verkenning zeer interessant. Binnenkort zwerven de renners weer uit naar de Ruta Del Sol en de Ronde van de Algarve en dan is het kort dag tot de eerste koers in eigen land. Vandaag was het deze ochtend wat fris, maar voor de rest waren de weersomstandigheden perfect. Wij kenden dan ook geen enkel probleem.”

De renners die deze verkenning afwerkten, vormen meteen ook de ruggengraat van de ploeg die de voorjaarsklassiekers zal rijden. “Ik verklap geen geheim door te zeggen dat Jürgen Roelandts, Tiesj Benoot en Jens Debusschere een vooraanstaande rol krijgen binnen de ploeg die in het voorjaar actief zal zijn”, gaat Willems verder. “Wij kunnen voor die wedstrijden putten uit een ruime kern van zowat tien tot twaalf renners. Ook Marcel Sieberg, Sean De Bie, Tosh Van der Sande en Pim Ligthart om er nog maar enkelen op te noemen maken daar zeker deel van uit.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier