Jens Debusschere draagt zege in Tirreno Adriatico op aan Olivier Kaisen en zijn vrouw

© BELGA
Redactie KW

Jens Debusschere was na afloop van zijn eerste World Tour-zege dolgelukkig. “Na mijn Belgische titel vorig jaar is dit mijn mooiste zege”, stelde hij nadat hij na de tweede etappe in de Tirreno-Adriatico de bloemen in ontvangst mocht nemen.

“Ik draag deze overwinning op aan mijn oud-ploegmaat Olivier Kaisen en zijn vrouw Ludivine Henrion, die eind januari hun zoontje verloren.”

Voor Debusschere is het de zevende overwinning in zijn carrière. “Het was chaos in die laatste kilometers”, doet hij zijn verhaal. “Plots was er een valpartij, maar ik kon die nog net ontwijken. Daarna koos ik het wiel van Tyler Farrar. Hij zette aan op 300 meter en ik kon hem nog remonteren. Ik ben erg blij met deze overwinning en ik moet ook Jurgen Roelandts enorm dankbaar zijn. Hij verrichtte perfect werk voor mij.”

Debusschere, die eind vorig seizoen vrede moest nemen met heel wat tweede en derde plaatsen, maar uiteindelijk dan toch nog de Sluitingsprijs won, is deze overwinning van groot belang. “Na het BK is dit de op één na mooiste overwinning in mijn carrière. Daar ben ik trots op.”

Ook vrijdag wordt er wellicht gesprint. “Het zal lastig zijn. Ik heb nu de rode puntentrui en we zullen zien hoe het loopt. In de ploeg mikken Jurgen Van den Broeck en Maxime Monfort op een goed klassement. Zodra het nodig is, rijd ik gewoon weer in dienst van hen.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier