Jens Debusschere blijft drie jaar langer bij Lotto Soudal

Jens Debusschere. © BELGA
Redactie KW

Jens Debusschere heeft zijn contract bij Lotto Soudal verlengd tot eind 2018. Dat maakte het team bekend op de rustdag van de Tour de France in Pau.

De 25-jarige Debusschere toonde zich verheugd met de contractverlenging. “Dit is een teken van vertrouwen. Vooral het feit dat ik een contract van drie jaar heb mogen tekenen, betekent veel voor mij. Dat zie je niet zo vaak meer in het huidige wielrennen. Ik voel me goed in deze ploeg, de manier van werken is duidelijk. De voorbije jaren heb ik de kans gekregen om in de schaduw van renners als André Greipel en Jürgen Roelandts te groeien. In een andere ploeg is het toch weer deels vanaf nul herbeginnen.”

Mooie erelijst met minder snelle benen

“Ik kom nu in de belangrijkste jaren van mijn carrière en hoop tijdens de komende drie jaar mijn palmares te kunnen aandikken. Een klassieker winnen staat het hoogst op mijn verlanglijstje, maar eenvoudig wordt dat natuurlijk niet. Daarnaast wil ik waar mogelijk mijn snelheid blijven uitspelen. Sprinters zoals André Greipel rijden er niet veel rond, maar met iets minder snelle benen kan je ook een mooie erelijst bij elkaar fietsen. Ik hoop met een goeie conditie uit de Tour te komen en in het najaar zowel zelf als in functie van de ploeg nog mooie dingen te laten zien. Op WorldTour-niveau zijn er nog mooie koersen en daarnaast zijn er zeker wedstrijden waar ik mijn kans mag gaan.”

Rustddag komt net op tijd

Debusschere neemt deel aan zijn eerste Tour. “Het is echt wel waar wat ze zeggen”, blikt hij terug op de eerste week. “Het is enorm groot en hectisch. Ongelooflijk. Het gaat er hard en snel aan toe. Ik sta er van versteld hoe snel we aan die eerste rustdag al toe zijn. Ik ben vooral blij dat we met de ploeg al twee overwinningen hebben geboekt. De sfeer is enorm goed in het team. Zelf had ik het door mijn valpartij in de tweede etappe vrij moeilijk de eerste dagen, maar stilaan voel ik me weer beter. Al ben ik wel geschrokken dat ik zondag zo snel moest lossen in de ploegentijdrit. Deze rustdag komt net op tijd. Mijn doel is vooral om nog te werken voor de ploeg en André naar de overwinning te loodsen in Parijs.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier