Jelle Wallays wint de GP Pino Cerami

© BELGA
Redactie KW

Jelle Wallays (Lotto-Soudal) heeft woensdag de 50ste editie van de Grote Prijs Pino Cerami gewonnen, een Waalse koers van categorie 1.1 tussen Saint-Ghislain en Frameries.

Voor de 27-jarige Stadenaar was het zijn eerste overwinning van het seizoen. Op ruim 10 kilometer van de streep ging hij in de aanval en hield vol tot aan de finish. Jérôme Baugnies werd tweede, de Brit Christopher Latham hield als derde wereldkampioen veldrijden Wout van Aert van het podium.

Ik wist dat ik moeilijk in te halen zou zijn

Ook vorig jaar probeerde Wallays met een late uitval de Henegouwse semiklassieker te winnen, maar met de streep in zicht werd hij toen opgeslokt door het peloton. “Ik zat wel met revanchegevoelens. Ik wist dat ik moeilijk in te halen zou zijn als ik er alleen vanonder zou muizen. Op zo’n 15 kilometer van de streep ben ik vertrokken, in de wetenschap dat ik de vorm had om de vlucht tot het einde uit te zingen”, reageerde Wallays na zijn eerste overwinning in het shirt van Lotto-Soudal. “Weinig mensen weten dat ik veel problemen had in het begin van het seizoen. Met het oog op het BK ben ik steeds beter geworden. Nadien heb ik enkele dagen rust genomen en ben ik op stage vertrokken. In de GP Cerami heb ik mijn goede vorm getoond. Deze overwinning deed deugd na alle kritiek die ik heb moeten slikken. Maar ik heb dan ook al hard gewerkt voor de ploeg. Hier bewijs ik dat ik nog altijd dezelfde renner ben als voordien.”

Jelle Wallays wint de GP Pino Cerami
© BELGA

Jelle Wallays volgt op de erelijst van de GP Cerami Philippe Gilbert op. Wallays is opgenomen in de voorselectie voor de Vuelta. “Mogelijk rijd ik ook de ploegentijdrit op het WK. Intussen sta ik op de startlijst van de Ronde van Wallonië (2.BC), de RideLondon Classic (1.BC), de Ronde van de Ain en hopelijk de Ronde van Spanje.”

(Belga – foto’s Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier