Jelle Wallays verlengt zijn contract bij Lotto Soudal

05/07/17 om 20:24 - Bijgewerkt om 20:23

Lotto Soudal heeft de contracten van Jasper De Buyst en Jelle Wallays verlengd. Dat maakte de Belgische WorldTour-formatie woensdag bekend. De Buyst tekende voor twee jaar bij tot en met 2019, Wallays ligt tot en met 2020 onder contract.

Jelle Wallays verlengt zijn contract bij Lotto Soudal

© BELGA

"Jelle Wallays heeft zijn overstap naar het WorldTour-niveau goed verteerd", verklaarde sportief manager Marc Sergeant de contractverlenging. "We wisten dat hij over een grote motor beschikt en hij heeft bewezen dat hij veelzijdig is: hij werkt voor de ploeg, heeft een rol in eendagswedstrijden en hij kan goed standhouden in rittenkoersen. In de eendagswedstrijden kan Jelle zeker nog sterker worden."

Rust in het hoofd

Voor de 28-jarige Wallays geeft zijn vernieuwde overeenkomst blijk van vertrouwen. "Er zijn weinig andere renners die een contract hebben tot eind 2020. Die zekerheid geeft me rust in mijn hoofd en dat zorgt voor betere prestaties", reageerde de Stadenaar, die vorig seizoen de overstap maakte van Topsport-Vlaanderen. "Sindsdien heb ik al veel bijgeleerd. Ik was een laatbloeier en word nog steeds sterker en scherper. Binnen Lotto Soudal wil ik nog meer stappen vooruit zetten. Binnenkort rijd ik opnieuw de Vuelta, dat zal me goed doen."

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!