Jelle Wallays heeft verzorging nodig na ploegentijdrit

© BELGA
Redactie KW

Het was zondag even schrikken na afloop van de ploegentijdrit van Topsport-Vlaanderen Baloise op het WK wielrennen in het Amerikaanse Richmond. Terwijl de renners eigenlijk moesten plaatsnemen op de hotseats, bleef het merendeel achter bij Jelle Wallays die verzorging nodig had.

De renner uit Staden moest diep gaan in de ploegentijdrit. Meteen na de finish begeleidden zijn ploegmaats en een verzorger hem naar een garage, waar het iets frisser was en de renner even kon bekomen. Hij hyperventileerde lange tijd en er werd een dokter bijgehaald om hem te verzorgen. Pas na enkele minuten kwam hij weer tot zichzelf.

“Na de finish ging het licht uit”

“Ik heb echt alles gegeven in die ploegentijdrit”, zei Wallays na afloop. “Mijn positie was na Victor Campenaerts in het team, een kleine jongen”, lachte hij. “En dat voel je, je verspilt veel energie. Bovendien was het ook zeer warm en daar heb ik het altijd moeilijk mee. In de laatste anderhalve kilometer verloren we twee jongens en moesten we nog alles geven om die finish met vier te bereiken. Ik had daarvoor al een zwaar momentje gehad. Maar ja, ik was de vierde en laatste man en moest alles geven. Ik heb me dubbel geplooid en meteen na de finish ging het licht uit. Ik moest me echt neerleggen en ik denk dat ik een minuut of twee niet meer van de wereld wist.”

Wallays kwam gelukkig weer tot zijn positieven en blikte na afloop tevreden terug. “Ik ben blij dat we hier zestiende worden. De eerste procontinentale ploeg in de rangschikking. Ik voel me intussen weer goed. Het is niet de eerste keer dat me dit overkomt. Ook toen ik belofte was, ging het licht al eens uit na een wedstrijd. Toen werd ik zelfs naar het ziekenhuis gebracht. Nu kwam het niet zo ver.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier