Jasper Stuyven wint in Ardooie vierde rit BinckBank Tour

© BELGA
Redactie KW

Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) heeft donderdag de vierde rit van de BinckBank Tour, met start in kuststad Blankenberge en aankomst na 166,3 kilometer in Ardooie, op zijn naam geschreven. De Sloveen Matej Mohoric blijft leider en verstevigde zijn positie nog door middel van enkele bonificatieseconden die hij onderweg sprokkelde.

Het waren Thomas Sprengers, Lukas Spengler en Elmar Reinders die al na zowat 3 kilometer koers in de aanval trokken. Laatstgenoemde dikte zijn puntenaantal in het klassement van de strijdlust, waarin hij derde stond op twee punten van Taco van der Hoorn, opnieuw aan. Dries De Bondt en Andrey Grivko probeerden de kloof met de leiders te overbruggen maar slaagden niet in hun opzet. Het leidende trio kreeg een maximale voorgift van 3:30 op het peloton. Sep Vanmarcke had dan reeds met zitvlakproblemen de wedstrijd verlaten. Ook rode truidrager Fabio Jakobsen stapte voortijdig uit de wedstrijd. Net voor de drie vroege vluchters gegrepen werden door de grote groep, op 80 kilometer van de finish, kneep de Nederlander de remmen dicht. Het sein dan voor Edward Planckaert, Sjoerd van Ginneken, Jay Mc Carthy, Alexis Gougeard, Julius van den Berg en Alex Kirsch om even voor het peloton uit te rijden maar ook zij kregen geen vrijgeleide. Die tempoversnelling zorgde wel even voor een breuk in het peloton.

Toen alles terug samen was gesmolten muisden, op 58 kilometer van de finish, Dries De Bondt, Edward Planckaert, Nick van der Lijcke en Alex Kirsch er vanonder. Dries De Bondt was de snelste na het tweede ‘Checkpoint’ maar ook Elmar Reinders pakte punten waardoor de Nederlander de nieuwe leider werd in het klassement van de strijdlust. Alex Kirsch bleef doorgeven en mocht de eerste van twee plaatselijke ronden, van elk 15,4 kilometer, aanvatten met een minieme voorsprong op het peloton. Nog voor het ingaan van de ‘Gouden Kilometer’ was ook hij eraan voor de moeite. Die ‘Gouden Kilometer’ leverde meteen spektakel op. Sean De Bie pakte in de eerste sprint één seconde terug op leider Matej Mohoric maar de Sloveen pakte in de daaropvolgende spurt meteen drie seconden bonificatie. En dan werd alles in stelling gebracht voor een massasprint op de Stationsstraat in Ardooie. Jasper Stuyven trachtte die in de laatste kilometer te omzeilen en slaagde daar met verve in.

Vrijdag trekken de renners van Sint-Pieters-Leeuw naar het Limburgse Lanaken voor een tocht van 204,4 kilometer. Meteen is dit de op één na langste etappe van deze Belgisch-Nederlandse rittenkoers, die zondag eindigt.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier