Jan Denuwelaere: “Ik wilde niemand hinderen”

Redactie KW

Jan Denuwelaere werd door zijn gedrag in de slotfase van de Koppenbergcross gediskwalificeerd door de jury en kreeg er ook nog een boete bovenop. Hij reageerde via een persbericht van de ploeg.

“Dit is niet fijn”, klonk het. “Ik ben er het hart van in. Ik had vandaag sowieso al niet het beste gevoel op de fiets en dat ik in de eindsprint dan ook nog onderwerp van discussie ben, is een extra domper.”

De jury stelde dat ze er alles aan gedaan heeft om Denuwelaere duidelijk te maken dat hij uit de wedstrijd moest stappen. Zelf beweert hij het tegendeel. “Ik heb nooit een signaal ontvangen dat ik de wedstrijd moest verlaten. Ook niet in de slotfase. Ik hoorde aan het gejoel van het publiek wel dat de leiders op komst waren, maar bij het opdraaien van de laatste rechte lijn had ik het gevoel dat ik voldoende ruimte liet. Als ik Wout en Sven toch op ook maar enige wijze hinderde, wil ik mij bij deze verontschuldigen. En de boete zal ik zonder morren aanvaarden. Maar nog eens, het was absoluut niet de bedoeling iemand te hinderen. Ik hoop dat dit duidelijk is.”

(Belga – foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier