Iserbyt zet orde op zaken en klopt Pidcock

Eli Iserbyt haalde het in Loenhout van de Brit Pidcock. © BELGA
Redactie KW

Eli Iserbyt heeft na twee tweede plaatsen, telkens achter Tom Pidcock, orde op zaken gesteld. Hij haalde het in Loenhout bij de beloften voor de Brit en soleerde naar de zege. Yannick Peeters vervolledigde het podium.

Eli Iserbyt kende geen al te beste start in Loenhout, op een modderig parcours, en raakte een beetje ingesloten. Wel goed weg was snelle starter Thijs Aerts die als eerste het veld indook en wat later ploegmaat Tom Pidcock bij hem zag aansluiten.

De Europese kampioen zag het niet graag gebeuren en dichtte het kloofje op de twee. Lang zou het trio niet samen blijven, Iserbyt wilde na twee tweede plaatsen duidelijk de zege en sloop al snel weg bij zijn metgezellen. Ronde na ronde bouwde hij zijn voorsprong verder uit en op het eind kon hij zelfs wat gas terugnemen. Aan de streep hield hij 15 seconden over op Pidcock, in de strijd om derde plek werd Aerts nog voorbijgesneld door Yannick Peeters.

Het is voor Iserbyt zijn vijfde overwinning, op zes manches, in de DVV Verzekeringen Trofee. Hij bouwt zijn voorsprong verder uit in het klassement en telt nu 6:49 bonus op Yannick Peeters en 9:35 op Thomas Joseph. “Ik maakte het verschil in de lastige stroken met de diepe modder”, aldus Iserbyt na afloop, die zich zeer verheugd toonde met de zege. “Na Heusden-Zolder was ik zwaar ontgoocheld. Dat is ook een parcours dat me minder goed ligt, maar nu ben ik hier wel aan het feest en dat stemt me tevreden. Ik heb hier vandaag iets kunnen rechtzetten.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier