Hulde voor ‘zilveren’ Michael Vanthourenhout in Wingene

Het gemeentebestuur van Wingene huldigde Michael Vanthourenhout in de Verrekijker. © WD
Redactie KW

Wingene is trots op de prachtprestatie van ‘oud-Wingenaar’ Michael Vanthourenhout (24) afgelopen zondag op het WK veldrijden in Valkenburg.

Op het WK veldrijden behaalde Michael Vanthourenhout zilver en hield hij topfavoriet Mathieu van der Poel achter zich. Hij moest enkel wereldkampioen Wout van Aert laten voorgaan. Samen met de supportersclub uit café De Zwarte Leeuw huldigde het gemeentebestuur van Wingene de renner in de Verrekijker in aanwezigheid van heel wat supporters.

Schepen van Sport Lieven Huys interviewde sportbestuurder Gianni Meersman en die was niet verrast van de prestatie van Michael. “Zaterdag reden we nog tientallen kilometers achter de brommer en toen ik in de spiegel keek, zag ik dat het er zeer goed uitzag”, wist de sportbestuuder.

Niet langer speelvogel

“Vroeger was hij nog een speelvogel maar dat is er nu uit. Hij leeft volop voor zijn sport”, zei zijn acht jaar oudere broer Dieter aan de schepen. Michael Vanthourenhout kwam ook zelf aan het woord. “Ik was naar het WK gegaan om brons te halen. Dat het uiteindelijk zilver zou worden, was eigenlijk bijna ondenkbaar. Daar tussen die mannen op het podium op die plaats staan is zoveel mooier. Jammer van die valpartij in Maldegem woensdag. Winst zat er in, maar het mocht niet zijn. Ik heb wel wat pijn in de rug, maar dat zal mij niet beletten om in de zes crossen die nog op het programma staan goed te presteren”, wist de zilveren medaille van Valkenburg.

(WD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier