Horeca Brugge: “Verlies is enorme ontgoocheling”

De horeca in Brugge had met de Ronde steevast een topweekend. © BELGAIMAGE
Redactie KW

Karel Hessel, voorzitter van Horeca Brugge is ontgoocheld, maar niet verrast door het vertrek van de Ronde.

“Het verlies van de startplaats van De Ronde is een enorme ontgoocheling. Zoals de meeste sportieve Bruggelingen doet mij dat pijn. Maar ik ben niet verrast, twee maanden geleden zagen we het al aankomen. Toen al doken de geruchten op dat De Ronde zou verhuizen. Wat we gevreesd en verwacht hadden, is gebeurd.”

“Het is ook een grote tegenslag voor de gemeenten rond Brugge, waar de Tour passeerde en grote kermissen gehouden werden naar aanleiding van die passage. Alles wordt nu geconcentreerd in Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Ik denk dat alle West-Vlamingen zeer ontgoocheld zijn.”

“Het is een zwaar verlies voor de Brugse horeca.”

“Wij hadden steevast een topweekend dankzij de Ronde. Want de dag ervoor kwamen veel wielertoeristen naar Brugge. Het is de zoveelste tegenslag voor onze horeca, die nog altijd lijdt onder de gevolgen van de terreuraanslagen. Brusel en Brugge zijn de twee steden die het meest economisch getroffen zijn door de aanslagen, wegens het verlies aan toeristen.”

Wiens schuld is het ? Ik weet het niet. Is het Brugse stadsbestuur te laat beginnen onderhandelen? Heeft men te veel berust in de goede organisatie en was ze niet bedacht op concurrentie ? Burgemeester Renaat Landuyt zegt dat hij zal proberen ter compensatie een ander topevenement naar Brugge te halen. IK ben benieuwd wat het zal worden, het is geen makkelijke opdracht. Ik hoop alleen maar dat het niet opnieuw een loopwedstrijd is, want daar hebben wij er al genoeg van in Brugge !” (SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier