Hexia Cyclocross Gullegem zet vol in op dameswedstrijd

Redactie KW

Gullegem krijgt op zaterdag 6 januari met de Hexia Cyclocross Gullegem een eerste ‘volwassen’ cyclocross-spektakel met alles erop en eraan.

De organisatie, met daarin onder andere de Wevelgemse schepenen Kevin Defieuw en Stijn Tant, werkte twee jaar lang aan de realisatie van het gebeuren. Het wordt een B-cross met zes categorieën: masters B & C, masters A en amateurs, nieuwelingen, juniors, dames jeugd & elite en elite zonder contract en U23. Die krijgen een parcours van 2.700 meter tussen de Heulestraat en de Heulebeek onder de wielen geschoven. Parcoursbouwer Henny Werbrouck zorgde voor een zeer technisch traject met brugjes, aanpasbare balkjes en een zandstrook van 30 meter.

De Gullegemnaars willen vooral de dameswedstrijd als publiekslokker uitspelen en mochten alvast de Belgische toppers Aurelie Vermeir, Kim Van De Steene, Joyce Vanderbeken, Alicia Frank, Loes Sels, Jolien Verschueren, Ellen Van Loy en Puck Moonen inschrijven. Ze zijn ook bijzonder fier dat gewezen tweevoudig Belgisch kampioen veldrijden Klaas Vantornout het peterschap van de wedstrijd op zich wilde nemen en hen met allerlei praktische problemen heeft geholpen.

Om er een echt volksfeest van te maken, is er na de koers een grote gratis afterparty. Tickets voor de cross kosten 5 euro en zijn vanaf 6 november verkrijgbaar via www.cyclocrossgullegem.be. (AV/Foto AV)

8560

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier