Herkansing BK nieuwelingen vindt plaats in Gits

Redactie KW

Op woensdag 10 september strijden de tweedejaars nieuwelingen voor de nationale trui. Plaats van gebeuren wordt het centrum van Gits.

Op zondag 27 juli vond in Hooglede het BK wielrennen voor nieuwelingen plaats. Na de wedstrijd voor de dames en voor de eerstejaars nieuwelingen bij de heren stak een storm de kop op en kon de wedstrijd voor de tweedejaars bij de heren onmogelijk doorgaan. Ondertussen vonden de organisatoren een oplossing. Op woensdag 10 september vindt de wedstrijd voor de tweedejaars plaats in Gits. Om 16 uur wordt gestart aan ‘t Flosje in de Gitsbergstraat. Het parcours loopt volledig over het Gitse grondgebied, met als belangrijkste straten Singellaan, Stationsstraat, Nieuwplaats, Torhoutstraat, Noordabeelstraat, Leenbosstraat en Gitsbergstraat, met finish aan ‘t Flosje.

Voorzitter van het organiserend Veld- en Wegritcomité Hooglede-Gits Rik Debeaussaert (rechts) vond een prima kompaan in de persoon van Marc Terryn (links) die als lokaalhouder van ‘t Flosje graag gastheer speelt voor het komende Belgisch kampioenschap voor tweedejaars nieuwelingen.

(JD – foto JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier