Herfstcriterium mist WK-gangers, maar krijgt toch mooie winnaar

03/10/16 om 19:45 - Bijgewerkt om 19:42

In tegenstelling tot vorig jaar kregen de organisatoren wel voldoende renners aan de start, maar grote namen ontbraken op de deelnemerslijst.

Herfstcriterium mist WK-gangers, maar krijgt toch mooie winnaar

Vooral het komend wereldkampioenschap stak hier een stokje voor. Zo hadden de organisatoren gerekend op de deelnamen van o.a. de plaatselijke renner Yves Lampaert en Gianni Meersman uit Ingelmunster, maar die kregen naar verluidt geen toelating om te starten.

Toch kregen de organisatoren enkele mooie namen op de deelnemingslijst met Timothy Dupont, Davide Martinelli en Laurens Devreese. De koers zelf brak eigenlijk pas echt los in de laatste 7 ronden. Een groepje van een negental renners kon zich afscheiden, maar uiteindelijk viel het verdicht in de laatste rond waarbij Joeri Calleeuw en Timothy Dupont zich licht konden afscheiden en samen over de meet rollen. Dupont wou zijn teamgenoot bedanken voor bewezen diensten en liet de overwinning over aan Joeri Calleeuw. Xandro Meurisse werd derde, Dieter Bouvry 4de en Emiel Wastyn vijfde.

(CLY)

De top 10

1. Joeri Calleeuw

2. Timothy Dupont

3. Xandro Meurisse op 0:06

4. Dieter Bouvry

5. Emiel Wastyn

6. Raymond Kreder (Ned) 0:1

7. Davide Martinelli (Ita) 1:45

8. Johnny Hoogerland (Ned)

9. Laurens De Vreese

10. Maxime Vantomme

Klik hieronder voor de volledige uitslag

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!