Herboren Vanmarcke staat tweede in Ronde van de Poitou-Charentes

© BELGA
Redactie KW

Voor de tweede dag op rij behaalde Sep Vanmarcke een derde plaats in de Ronde van de Poitou-Charentes. Hij staat nu tweede in het klassement, op vijf seconden van leider Arnaud Gérard. “Ik ben blij dat ik weer dat goede gevoel te pakken heb”, zegt hij.

Sep Vanmarcke beleefde geen al te beste Ronde van Frankrijk. Hij sprak luidop zijn twijfels uit om nog eens deel te nemen. Nochtans trok de Waregemnaar vooraf op hoogtestage, maar dat gaf niet meteen het goede gevoel in de Tour. Na afloop laste hij wat rust in.

“Conditie vertaald in resultaten”

Dinsdag baalde hij nog om de gemiste kans in de sprint, maar was hij blij dat hij wel weer op niveau was om mee te strijden voor de zege. Een gevoel dat ook na afloop van de tweede etappe overheerste. “Het was opnieuw een pittige etappe”, aldus Vanmarcke. “Op 60 kilometer van de meet sprong ik samen met Paul Martens en een Italiaan (Francesco Gavazzi) weg uit het peloton. Vanaf dan was het volle bak koers tot de finish. Uiteindelijk werd het een sprint met 28 renners en word ik opnieuw derde. Ik ben blij dat ik mijn conditie kan vertalen in mooie resultaten en ik ben erg blij dat ik het goede gevoel eindelijk teruggevonden heb.”

Donderdag staat de derde etappe en een tijdrit in de Ronde van de Poitou-Charentes op het programma. De ochtendetappe gaat van Monts sur Guesnes naar Loudon over 98,6 kilometer. In de namiddag vindt een tijdrit over 23,2 kilometer plaats.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier