Hans Planckaert met Rotwild-Zaes Team klaar voor nieuwe seizoen

Redactie KW

Op teambuildingsweekend in Houffalize stelde Rotwild-Zaes Team zijn troepen voor het nieuwe seizoen voor. De ploeg van Hans Planckaert bestaat uit zeven renners, onder wie vier West-Vlamingen: Hans himself, Tom De Groote, Yves Depont en Wesley Legrand.

“We mogen tevreden terugblikken op vorig seizoen”, opent de 49-jarige Hans Planckaert uit Ieper. “Wesley Legrand uit Elverdinge en Yves Depont uit Ardooie behaalden in diverse disciplines verschillende podiumplaatsen. Ook ik ben daar tien tot vijftien keer in geslaagd en behaalde daarnaast ook een aantal overwinningen in het mountainbiken, vooral in het buitenland. Zo won ik onder meer zeven van de acht etappes in mijn categorie masters 2 tijdens een race in de Himalaya en werd ik er ook eindwinnaar. Tom De Groote uit Brugge kende dan weer pech met een zware blessure, Wouter Cleppe kwam er pas in augustus bij als voorbereiding op dit nieuwe seizoen.”

geen druk

Het team werd dit seizoen versterkt met twee nieuwe renners: Martin Depuis en Kengy Verhaeghe. Dat brengt het totaal op zeven. “Martin uit Waals-Brabant is een doorgedreven mountainbiker die ook te vinden is op Belgische marathons. Kengy uit Kluisbergen hervat dan weer de competitie op de weg en in de cyclosportieve nadat hij een drietal jaar gestopt was. Voor de rest hoop ik dat we het met de ploeg even goed of iets beter kunnen doen dan vorig seizoen. Zelf leg ik de renners geen druk op. Ze mogen hun eigen programma kiezen en moeten zich vooral amuseren bij het beoefenen van hun hobby. Dan komen de resultaten vanzelf.”

“Ik zoek elk jaar – zolang het gaat – een andere uitdaging om met mijn mountainbike de wereld te zien”

Hans doet er alvast alles aan om een goede sfeer in de ploeg te brengen. Om het seizoen te openen trok hij met Rotwild-Zaes Team op teamstage naar Vayamundo in Houffalize. “We zijn daar met de renners en hun gezin naartoe getrokken. Terwijl wij de streek met de fiets of mountainbike verkenden, konden de andere gezinsleden genieten van de vele faciliteiten die het hotelcomplex en de omgeving aanboden. Het was alvast een heel geslaagd weekend.”

Naar Colombia

Zelf staat Hans met ambitie aan de start van het seizoen. “Zelf mik ik op mountainbikekoersen in de Ardennen en het buitenland. Deze zomer neem ik deel aan een wedstrijd in Colombia en op het einde van het jaar op de Etna. Ik zoek ieder jaar – zolang het gaat – een andere uitdaging om op die manier de wereld te zien. De voorbije jaren heb ik ook al in Australië, Mongolië en Zuid-Afrika gezeten. Het is altijd een grote belevenis. Tussendoor zal ik ook enkele Marmotte in de Alpen en Zwitserland rijden en hier en daar een marathon meepikken”, besluit de voormalig Belgisch kampioen marathon. (Stijn Moerman)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier