Handzame Classic finisht vanaf nu in … Koksijde

Dit jaar won de Colombiaan José Alvaro Hodeg de Handzame Classic. © BELGA
Redactie KW

Opmerkelijk nieuws in wielerland: de aankomst van de achtste editie van de Handzame Classic zal niet meer plaatsvinden in Handzame zelf. Organisator Bert Pattyn en zijn medewerkers van de Krekedalvrienden gaan vanaf 2019 niet alleen met Bredene, maar nu ook met kuststad Koksijde in zee.

De aankomst van de achtste editie van de Handzame Classic zal niet meer plaatsvinden op luttele meters van het Handzaamse marktplein. De nieuwe aankomstplaatst wordt Koksijde. Een opmerkelijke move.

“Ik wil echt de kaart van de koers blijven trekken”, vertelt organisator Bert Pattyn (63), zelf Handzamenaar. “We scoorden enorm met onze laatste editie en verstevigden onze positie in de wielerwereld. Om het in koerstermen uit te drukken: we zitten in het wiel van de Driedaagse van De Panne. In Handzame werd de druk steeds groter op ruimtelijk, budgettair, politioneel en logistiek vlak. Wilden we blijven scoren, dan moesten we hier dringend aan tegemoet komen.”

Handzame Classic finisht vanaf nu in ... Koksijde
© Foto Coghe

Zes jaar Koksijde

“Na verkennende gesprekken met de gemeente Koksijde bleek dat zij vragende partij waren om de aankomst van onze koers binnen te halen. We krijgen van hen de broodnodige financiële en logistieke steun voor een periode van zes jaar en daardoor finisht de Handzame Classic vanaf 2019 in Koksijde.”

Organisator Bert Pattyn.
Organisator Bert Pattyn.© Foto Kurt

“Denk nu niet dat ik met opgeheven armen uit Handzame vertrek”, vervolgt Pattyn. “Ik hoop echt dat de mensen in Handzame begrijpen dat hun koers niet zomaar verkocht werd. Deze samenwerking was organisatorisch van levensbelang en we willen vanaf nu met Handzame in Koksijde scoren. Ik hoop echt dat de Handzamenaren en de vele sponsors onze visie begrijpen en ons blijven steunen. De wedstrijd blijft echter wel door Handzame passeren en we proberen er ook daar een heus evenement van te maken.”

Ook Handzame Challenge in Koksijde

De Bredene Handzame Classic Koksijde zal plaatsvinden op vrijdag 22 maart 2019. Ook de Handzame Challenge voor beloften en elite zonder contract verhuist vanaf volgend seizoen naar de kuststad. (JDK/MVH)