Gullegem wil eigen cyclocross in 2017

De initiatiefnemers hopen in 2017 een eigen veldrit in Gullegem te kunnen organiseren. © AV
Redactie KW

Een aantal ex-Parigo’s en oud-KSA’ers zijn volop voorbereidingen aan het maken om in de herfst van 2017 in Gullegem een eerste cyclocross te organiseren. “Wat als wat toogpraat startte, krijgt stilaan meer en meer vaste vorm.”

“Gullegem Koerse was het ideale moment om met ons project naar buiten gekomen en iedereen ermee kennis te laten maken.” Aan het woord is schepen Kevin Defieuw. Samen met zijn vroegere Parigo’s-makkers Henny Werbrouck, Sander Gheldof, Sam Staelens en Pieter-Jan Garrez, schepen Stijn Tant, Wannes Staelens (oud-KSA), Bart Bourgeois (oud +13), Kurt Verschoore (Gullegem Loopt), loper Tom Casteele en Steven Halsberghe (oud-KSA), lanceerde hij een Gullegems cyclocross-project.

“Schepen Tant werd meteen unaniem tot voorzitter van de nieuwe vzw in wording verkozen”, zegt Kevin. “Wij zijn ondertussen het veldrijderswereldje gaan verkennen en hebben ons hier en daar, zoals bij het mee opzetten van het parcours voor de cross in Bredene, al verdienstelijk gemaakt. Henny is ondertussen volop met onderhandelingen bezig om de nodige terreinen voor een Gullegems parcours los te krijgen”, luidt het. “De omgeving van de watertoren aan het einde van de Kwadestraat lijkt ons ideaal.”

Profs of EZC?

Ondertussen lopen ook al volop onderhandelingen met de BWB en met de mensen achter Gullegem Koerse en Gent-Wevelgem. Die lijken alvast ook gewonnen voor de idee want een veldrit is veruit het enige wat groot Wevelgem als fietsgemeente nog mist. Volgens Kevin moet nog veel gebeuren eer de eerste wedstrijd effectief kan verreden worden. Zo moet bijvoorbeeld nog bepaald worden of men kiest voor profwielrenners (nationale A categorie) of voorzichtiger begint met de B-categorie van eliterenners zonder contract.

Toch lieten de initiatiefnemers alvast een groot spandoek maken en spoten ze hun fraaie logo klaar en duidelijk op enkele drukbevolkte plaatsen op het parcours van Gullegem Koerse. Nu de Par8 aan zijn laatste uitgave toe is, willen ze zich voor hun nieuwe idee echt wel ‘smijten’ en hopen ze dat de gewone Gullegemnaar hen in hun enthousiasme volgt. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier